INFINITY IMAGING

FOLLOWERS

Wednesday, May 25, 2011

~iluvblog blogwalking community~

 Assalamualikum kawan-kawan semua...skrg nih banyak group bagi blogger Malaysia, so pihak Wootmedia ingin mengambil inisiatif untuk mengumpul group-group ini dalam sebuah blog yang dipanggil iluvblog^walking. So pasni kita leh blogwalking dengan cepat laa....

Bagaimana blogwalking cara mudah dan pantas di iluvblog^blogwalking ? Senang..Ikot step di bawah :

  • Pergi ke www.bw.iluvblog.com
  • Di Home page,anda akan dapati terdapat 7 group seperti Blogger Tercinta Official,Sahabat Blogger,Blogger Pantai Timur dan sebagainya
  • Click salah satu group
  • Anda akan dapati terdapat 500 link blog di setiap group tersebut
  • LEFT CLICK pada link blog tersebut ( right click akan menyebabkan open in new tab )
  • Satu pop-up window akan keluar dan blog tersebut akan loading di pop-up window tersebut
  • Sekurangnya-kurangnya 3 second diperlukan untuk loading blog di pop-up window tersebut bergantung pada internet anda dan juga blog tersebut
  • Gambar di bawah adalah contoh blog yang keluar di pop-up window tersebut

Berikut adalah langkah langkah untuk anda berdaftar untuk menjadi sebahagian dari komuniti blogwalking ini :
  • Buat satu entry/post di blog and bertajuk ” iluvblog blogwalking community”
  • Dalam entry tersebut,nyatakan anda mahu berada di group apa ( contoh sahabat blogger )  - (saya mahu join group Blogger Bawah Tanah)
  • Copy paste penerangan “Bagaimana blogwalking cara mudah dan pantas di iluvblog^blogwalking” dalam entry tersebut supaya orang lain juga faham konsep blogwalking community ( tak letak gambar pon takpe )
  • Letak URL post ini supaya orang lain juga boleh sertai ( klik SINI kalau nk join )
  • Tag 2 orang rakan blogger anda (saya tag Cik Sara Tak Tipu & Cik Sara Eryna )
  • Submit url entry anda menggunakan borang di bawah (borang leh dpt dekat SINI )
So selamat mencuba yer kawan-kawan....daaaa...





    Read more...

    Sunday, May 1, 2011

    ~How To Run Esteem In Window 7~

    Assalamualaikum...lama x update blog....sorry laa bz sikit sejak 2 menjak nih...so tuk entri kali nih...ak nk kongsi sikit pasal software esteem dgn lusas yg selalu diguna kan lam construction...bagi saper2 yg pakai window 7...memang menjadi masalah biler nk install software2 nih....window 7 xleh nk run software nih...so terpaksa laa korang format lak system korang then install window XP kan bab nk pakai software nih...skrg ak nk ajar korg mcm mana nk bagi software2 nih and yg seangkatan dgn nya boleh run lam window 7...cara ak nih korg still menggunakan window 7....tapi korg akan run software2 tuh lam window XP...lebih kurang cam wat window HYBRID laa...korg akan run window XP lam window 7 tapi ngan mengguna kan  satu software yg bernama vmware <VM = Virtual Memory>
    So skrg nih menda yg korg kena ada ialah:
    1.  Software VMWARE...korg leh download kat SINI kat site nih korg kena register dulu...tapi jgn risau free jer pun...ok lepas dh register korg download VMWARE WORKSTATION...xkisah ler version brapa pun...tapi tuk version yg terbaru VMWARE WORKSTATION 7...so download jer yg tuh...tuk vmware workstation nih version trial jer...so kalau korang nk keygen dia...korg leh download kat SINI
    2.  CD Window XP....xkisah laa service pack 1 or 2...
    3.  Installer software esteem, lusas or software lain yg xleh install lam window 7(Just boleh run lam window XP) installer esteem 6.5 dgn crack leh download dekat SINI
     Ok...skrg korg tgk video nih tuk langkah yg seterusnya k....


    video


    p/s: korg leh gak install OS lain lam vmware nih cam Ubuntu or linux...kalau ada apa2 yg x fhm leh tanya ak kat sini or korg send message kat chat box lam blog ak nih k....then sorry bab quality video xbrapa nk clear...tuh jer yg terbaik ak leh upload...haha....


    Read more...

    Wednesday, February 9, 2011

    ~IKLAN TERBAEK 2011~

    Assalamualaikum n hyeee....Salam 1MAlaysia...haha...

    Hoyeahh...lama x update blog...

    Banyak lak keja nk kena settlekan 2,3 hari nih...

    Lagipun xleh nk update blog kat hostel UniMAP nih...

    Biasalah UniMAP syg sgt2 kat student diorg...xnk bagi main blog...nk suh study jew...

    Tapi yg pelik kat hostel kena BAN blogging...tapi kat LAB COM leh lak nk blogging...

    So harinih jer laa yg ak ada time free n boleh laa nk melepak lama2 kat LAB COM nih...leh la gak nk update blog sikit2...

    Haa... nih ak nk citer sikit pasal apa jadi lam 3 hari lepas...

    taim ak nk cucuk duit kat ATM...

    Tetiba ak ternampak satu "IKLAN"...

    "IKLAN" nih pasal nk ajak org wat BISNES NETWORKING...

    YG best nyer "IKLAN" nih...ayat-ayat yg budak wat "IKLAN" tuh pakai memang menarik...

    Ak pun tanpa segan dan silu terus cabut "IKLAN" nih yg tertampal kat dinding sebelah ATM tuh...haha...

    Bukan apa...sajer ak nk bawak balik...leh gak wat point nk tulis blog taim tgh xder idea nih...haha...

    Cuba korg tgk kat "IKLAN" kat bawah nih...




        

    Haha...bgi ak "IKLAN" nih memang kelakar....haha

    Ayat paling ak suka "SITI PINJAM RM50" nama siti gak dipetik.....adakah golongan bernama siti memang kaya raya kew??

    SO nih jer update ak tuk kali nih...daaa...

    ~SekiaN~

    p/s: Haha...BISNES NETWORKING nih memang pandai target budak2 yg tgh jadi "ORG KAYA BARU" kan....mcm2 cara diorg wat...tapi last2....budak2 yg join tuh semua nyer poket koyak balik n pelajaran pun ntah kemana...<nih pandangan ak jer>



    Read more...

    Saturday, February 5, 2011

    ~Cuti Dah Abis~Hai Wang Ulu~Hai Bintong~Hai Perlis~Hai UniMAP~

    Assalamualaikum n hye all....


    Hua Hua Hua...cuti dh nk abes....


    Jap lagi lam kul 10 pagi dh nk balik Perlis...


    • Oh perlis bumi ku yg tercinta...
    • Rindu kat wang ulu sgt2....
    • Rindu kat B14 sgt2....
    • Rindu kat UniMAP....hoyeahhhh
    • Rindu nk study...
    Hua Hua Hua...semua ayat nk sejuk kan hati jer....haha...


    Pasni xleh la nk blogwalking hari2....






    Duk kat hostel pun leh view jer blog....xleh nk edit2 blog sebab tenet UniMAP yg ntah kebenda suka BAN menda yg bukan2....






    So kalau nk blogwalking pun taim kat gi kelas jer laaa..taim tuh leh lah kot nk blogwalking kat Lab Com...


    Yg pelik nyer kat hostel kena BAN...kat Lab Com leh pulak main....


    Aper laa kebenda laahhh system networking kat UniMAP...


    Tapi xper laa...as long as still leh blogwalking xper laa....

    walaupun xpuas...janji blog still jalan....






    bukan apa...kesian kat uncle NuffNang nanti....


    camner dia nk wat sedekah amal jariah kat blogger2.....


    Aper2 pun thanks uncle NuffNang sebab baek sgt.....






    Hua Hua Hua...


    So cukup la ak merepek pagi2 nih....


    Daaaa....


    ~SekiaN~





    Read more...

    Friday, February 4, 2011

    ~2nd Contest ~ Teka Brapa Umur Cikgu Fiq ~

    Assalamualaikum...


    Haa...nih lagi satu contest yg mizz SARA ERYNA invite ak....eh si sara nih kuat betul join contest...aper2 pun thanks k bab tag ak....


    Ok contest nih dianjurkan oleh CIKGU FIQ ... dia nk suh teka umur dia....nk tau lebih lanjut KLIK SINI okeh...






    So ak teka ok CIKGU FIQ


    JAWAPANNYA: UMUR CIKGU FIQ ialah 20 tahun...

    Betul x?? hehe ak main tibai jer sebab ak selalu igt yg ak nih berumur 20 tahun...yelah sebab taim umur 20 tahun kan taim yg paling best....baru kuar dari zaman remaja (Belas2 Tahun) nk memasuki zaman dewasa (20 tahun keatas)...boleh dikatakan bau kedai lagi laa...haha....panas2 lagi nih...hehehehe....


    Hahahaha...ak terpaksa cancel jawapan kat atas nih disebabkan oleh sebab2 yg tertentu....
    SO CIKGU FIQ....aku teka balik umur kaw ok......
    Ak rasa2 gambar tuh taim ko umur 17 tahun kot....rasa2 nya laa....sebab nampak cam cute....alahai sweet 17teen kot.....ahahahaha.....lagipun muka kaw cam muka abg pengawas taim ak skolah dulu...haha...


    Then ak  tag 3 org kawan blog ak untuk join skali contest nih...


    ~SekiaN~ 




    Read more...

    ~PutihMerahBiru 1st GiveAway~

    Assalamualaikum n hai semua...

    Harinih nk join contest GiveAway(GA) yg di buat oleh MISS SHUHADA ASYIQIN...kalau nk tau dgn lebih lanjut pasal contest nih leh la KLIK SINI okeh...



    Haha...sebenarnya ak kurang faham dgn contest nih...sebabnya:
    • Nih 1st time ak join contest GIVEAWAY
    • Nih hari ke-4 ak dalam dunia BLOGGING nih.."saya org baru okeh"...
    So, diharap leh lah bagi tunjuk ajak kalau ada silap kat mana2 k...hehe...

    Peraturan contest nih nk ak pilih 3 jenis warna  PUTIH MERAH OR BIRU

    So ak pilih MERAH yer MISS SHUHADA



    Sebab nya...ak memang suka color merah...kalau tgk lam blog ak nih pun banyak unsur-unsur merah...lagi pun merah mudah nk dipadankan ngan unsur yg gelap...ak kan gelap org nya...haha....





    Then...thanks kat kat MISS SARA ERYNA...bab telah menTAG kan saya untuk join contest nih....thanks ek SARA...


    So dgn ini...ak menTAGkan pula 2 org kawan blog ak untuk join contest nih gak....walaupun ak xkenal diorg...tapi ak tetap TAGkan diorg...hahaha....

    ~SekiaN~




    Read more...

    Thursday, February 3, 2011

    ~Angan-Angan Dalam Hidup~

    Berangan....korg semua mesti penah berangankan....



    Tapi apa yg korg angankan tuh???
    • Nk berjaya dlm hidup?
    • Nk banyak duit?
    • Nk umah besar?
    • Nk kereta besar?
    • Nk boyfriend nsem mcm tom cruise?
    • Nk girlfriend cute mcm jessica alba?
    • Nk jadi artis?
     

     






    Hahaha....rasa nyer tuh semua salah satu menda yg selalu org len angankan...betul x??? 
    Macam ak selalunya berangan nk berjaya lam pelajaran....tapi taim ak berangan tuh xkena ngan tempat kot....taim tuh ak lam JAMBAN...duk tgh2 sedap memerut tuh...ak pun sempat lagi berangan then ak pun pasang laa niat..."Jap lagi nk study laa..." "Jap lagi nk kasi siap ler semua assignment yg ada..." Jap lagi nak baca buku laa..." hahahaha....


    Xpun taim tgh mandi....ak berangan menda yg sama...nk berjaya lam pelajaran laa katakan....tapi disebabkan berangan lam JAMBAN....kuar2 jer JAMBAN...niat baek ak tadi semua nyer ntah pegi mana...biasa laa org panggil niat kat tempat yg salah x dpt berkat kot....last2 ak gi main DOTA...xpun tido terus....tapi taim nk tido tuh...ak sempat gak berangan....ak selalu berangan yg best2 taim sebelum nk tido...cam ada duit banyak n leh beli macam2 yg ak nk kat dunia nih....tapi ak berangan mcm tuh supaya ak leh cepat tido...haha...so angan2 jer laaa....so nih org panggil angan-angan mat jenin ler kot..tapi mat jenin moden ler k....ahahaha....
    <nasib laa final exam leh jawab lagi>


    Tapi xper...angan2 ak tuh semua menda2 yg positif....sebab dengan berangan gambaran yg kita berjaya taim masa depan akan dpt membakar semangat kita untuk mencapai angan-angan yg kita angankan sebab fikiran manusia dipenuhi dengan gambaran-gambaran dan bukannya perkataan. So penuhi lah fikiran korg dengan angan-angan kejayaan korg taim masa depan. Tapi jgn ler berangan jer tanpa usaha dan perancangan n lagi satu...jangan berangan lam JAMBAN okeh...hahaha....


    ~SekiaN~


    P/S:korg lak selalu berangan apa...n...kata mana korg taim berangan tuh?



    Read more...

    Wednesday, February 2, 2011

    ~IT'S CHINESE NEW YEAR EVE~

    Gong xi fa cai...xin nian kuai le to all malaysian...haha...



    Memula nk ckp Happy Chinese New Year to budak2 kelas building terutama....debbie,gavin gemok,khoo, niam n show....nk ANGPAU...

     Building Engineering (Budak2 Kelas Aku)

     Debbie

     Gavin gemok<Jgn marah gavin...it's CNY eve anyways>

     
    Khoo

     Show

     Niam

    Then...to all student UniMAP yg sambut tahun baru cina...Happy Chinese New Year.... 




    Then...to all semua blogger yg sambut tahun baru cina...Happy Chinese New Year....



    Then tuk semua rakyat malaysia....Selamat Tahun Baru Cina gak....1malaysia k...ahahaha....


    Kalau korg tgk kan....sebelum tahun baru cina, keluarga-keluarga Cina mesti bersihkan rumah diorg secara menyeluruh, bab diorg percaya buat mcm nih leh menghalau nasib malang n musibah yang menimpa pada tahun yang lepas pastuh tuk sediakan rumah diorg tuk jemput nasib baik. 

    Penyapu n pengumpul habuk conferm dh kena blacklist taim malam sebelum tahun baru or hari pertama bab diorg xnk bagi nasib baik kena sapu keluar.  So taim2 nih...rumah saper yg xder penyapu leh laa pinjam seminggu penyapu kat jiran2 or kawan2 yg berbangsa cina tuh....ahahahahahaha....

    Then tahun baru cina kali nih lak adalah tahun arnab yg berunsur kan EMAS. Kat mana emas tuh ak xtau laa....kalau ak tau memang dh sebat awal2....kalau ikut kepercayaan Tionghoa, orang yang lahir ditahun arnab adalah orang yang pendiam, pemalu, anggun, sopan-santun, baik budi dan peka pada keindahan. (2011, 1999, 1987, 1975, 1963, 1951, 1939, 1927, 1915, 1903) auwwwww ak tergolong lam tahun arnab gak laaa...patut laa ak pemalu,baik budi n peka pada keindahan...ahahahahaha.....



    So apa2 pun...selamat tahun baru cina...dpt angpau...jgn lupa kat ak....


    ~Sekian~




    Read more...

    Tuesday, February 1, 2011

    ~DAY 2~

    Ok...hari nih dh hari kedua ak lam dunia blog nih....

    Fuyoo...ak dh jadi blogger dow....ahahaha....

    So...not bad at all main blog nih...best gak....

    Taim-taim cuti memang elok sgt memBloggingkan diri...

    So...kepada kawan-kawan diluar sana...yg masih belum mencuba...

    Dipersilakan untuk memBloggingkan diri anda masing-masing....


    Macam-macam leh share lam nih...

    Kalau xtau nk start...jangan malu bertanya k....

    Ramai kawan-kawan yg leh membantu walaupun ramai yg kaum hawa kat sini....

    Tapi boleh jer tanya diorg...nk ngorat skali pun xpa....ngeh ngeh ngeh....2 pakej tuh....

    So happy blogging and enjoy ur day....

    ~SekiaN~

    p/s: thanks to kozumi @ budak nakal < http://kozumiro.blogspot.com/ >yg tolong ak memula kat sini...




    Read more...

    ~DISPLAY INSTANT MESSAGING (IM) STATUS ICON IN BLOG~

    Okeh kawan2...nih ak ada menda nk share...korg penah kan masuk blog saper2...

    Then nampak icon yahooo messenger(YM) or SKYPE online and offline....

    Mcm nih...

    Online>>>> 
    Offline>>>>


    Nih ak ada cara nk wat tuh....
    • FOR Yahoo Messenger(YM)
    1. Login Blogger dashboard
    2. Gi kat DESIGN/LAYOUT >> Page Elements
    3. Then click kat Add a Widget >> HTML/JavaScript >> korg paste coding kat bawah nih


    CTRL+C  (Kalau nk Copy)

    korang ubah yg "ripperz_crew87" tuh ke ID YM korang k....then dh boleh pakai....


    • FOR SKYPE
     Tuk skype lak lagi senang...ko masuk jer website nih...then setting semua kat website tuh

    http://www.skype.com/intl/en-us/tell-a-friend/wizard/


    So selamat mencuba and enjoy k!!!!

    p/s: yg YM tuh memang ok...tapi yg skype tuh...ak pakai dari memula letak sampai skrg tapi status ak duk offline jer...wkwkwkwkwk....saper2 yg tau camner nk kasi status skype tuh leh pakai...kasitau ak k....


    ~SekiaN~



    Read more...

    ~FUNNY POEM~

    *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

    I wrote your name on sand it got washed away…
    I wrote your name in air, it was blown away…
    I wrote your name on my heart & i got Heart Attack.


    *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 

    God saw me hungry, he created pizza,
    He saw me thirsty, he created pepsi,
    He saw me in dark, he created light,
    He saw me without problems, he created YOU.

    *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

    Twinkle Twinkle little star,
    You should know what you are,
    And once you know what you are,
    Mental hospital is not so far.

    *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

    The rain makes all things beautiful,
    The grass and flowers too,
    If rain makes all things beautiful,
    why doesn’t it rain on you?

    *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

    Roses are red, Violets are blue,
    monkeys like u should be kept in zoo,
    Don’t feel so angry you will find me there too,
    not in cage but laughing at you.

    *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

    When your life is in darkness,
    pray and ask to be freed from darkness,
    and if after you pray and you are still in darkness,
    please pay your ELECTRICITY BILL!!

    *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

    Funny Right...Haha...


    Read more...

    ~SIFAT LELAKI VS SIFAT PEREMPUAN~

    LEGEND
    (L) = Lelaki
    (P) = Perempuan

    (L) Mempunyai ego tersendiri yg menyebabkan sukar menerima pertolongan org lain dan pandangan org lain terutama sekali pasangannya.
    (P) Mudah menerima dan terpengaruh dgn pandangan org lain lebih2 lagi dgn org yg dicintainya.


    (L) Sekiranya mengalah, menunjukkan tanda tidak bermaruah atau berprinsip.

    (P) Mengalah tanda sayang dan pengorbanan yg tidak berbelah bagi.

    (L) Menilai kejayaan dan diri berdasarkan hasil atau prestasi yg berlaku didepan mata.

    (P) Seringkali menilai diri berdasarkan perasaan dan kualiti hubungan sesama manusia terutamanya org yg disayangi.


    (L) Suka menyendiri dan menjauhkan siri apabila berada dlm keadaan tertekan.

    (P) Suka bercerita kpd org lain tentang masalah yg sedang dihadapi dgn harapan mendapat simpati.


    (L) Mempunyai emosi spt getah iaitu sesuatu perasaan itu hanya sekejap shj.

    (P) Mempunyai emosi seperti ombak iaitu suatu perasaan yg lambat reda.


    (L) Biasanya suka memberi arahan bersifat ketua yg mempunyai kuasa.

    (P) Suka berleter mengenai sesuatu perkara sehingga puas hati.


    (L) Bersikap pemurah atau boros.

    (P) Bersifat kedekut atau berjimat.


    (L) Mempunyai fikiran yang bersifat makro iaitu melihat secara keseluruhan.

    (P) Mempunyai penilaian bersifat mikro iaitu melihat sesuatu secara terperinci.


    (L)
     Tidak fokus kepada sesuatu perkara
    (P) Fokus kepada sesuatu perkara.


    (L) Mempunyai perasaan cinta yang setia dan lebih fleksibel.

    (P) Cinta sepenuh hati dan setia pd yg satu.


    (L) Suka menyendiri dan berdiam diri apabila imej tergugat

    (P) Mudah marah, cemburu atau merajuk apabila imej tergugat.


    (L) Bila berkomunikasi kurang teliti mendengar tapi cepat memberi pendapat.

    (P) Mendengar dgn teliti sebelum membuat sesuatu keputusan.


    (L) Lebih banyak menumpukan kepada aspek fizikal dan kebendaan.

    (P) Lebih menumpukan aspek perasaan dan kemanusiaan.


    (L) Meminta bantuan kerana malas atau tidak berupaya.

    (P) Meminta dan memberi bantuan sebagai tanda sayang dan hendak bermanja.


    (L) Akan melawan dan menjauhkan diri dan membisu seribu bahasa apabila berlaku pertengkaran.

    (P) Biasanya mengalah dan berpura-pura setuju dengan pasangannya.


    (L) Tidak suka bercakap tentang pasangannya.

    (P) Suka bercerita tentang pasangannya dan menghormatinya.


    (L) Agak keberatan meminta maaf.

    (P) Lebih mudah meminta maaf.


    (L) Dapat menyesuaikan diri apabila menghadapi kesukaran.

    (P) Risau apabila menghadapi kesukaran.


    (L) Suka MEMBUAT keputusan.

    (P) Suka MENGIKUT keputusan.


    (L) Terasa selesa berjauhan dgn keluarga.

    (P) Suka bersama keluarga.



    p/s: Info nih ak dpt dari blog wordpress...ader menda yg leh pakai n ader yg x...tapi cam menarik...so ak tibai kan info nih kat sini... 



    Read more...

    Monday, January 31, 2011

    ~BABYGIRL AND BABYBOY~

    CIRI PEREMPUAN KEGILAAN LELAKI

    1 .KEIBUAN
    Banyak lelaki yg terpikat pd wanita yg
    bersikap keibuan, lembut, mengambil
    berat dan penuh kasih sayang. Wajah yg
    keibuan mampu membuat lelaki berasa
    tenteram ketika sedang stress, cemas,
    gelisah dan senang.


    2 . KEANAK-ANAKKAN
    Dalam batas yang wajar, sifat keanak-
    anakkan seorang wanita menjadi daya
    tarikan di mata lelaki. Mereka terasa
    terhibur dengan telatah anda, tetapi
    tentulah bukan sifat keanak-anakkan yg
    melampau dan menyakitkan hati. Tetapi
    sikap keanakan yang menyenangkan.
    Misalnya kemanjaan wanita yg
    membangkitkan naluri kebapaan dan
    kelakian lelaki, wanita ceria membuat
    lelaki lebih ghairah.


    3 . PENUH PENGERTIAN
    Sikap pengertian wanita membuat lelaki
    berasa dihargai dan diterima seadanya.
    Sikap ini tercermin dari perasaan mudah
    memaafkan, memilih waktu yg tepat utk
    berbincang masalah dan sebagainya.


    4 . MENGHARGAI
    Wanita yg menghargai lelaki adalah
    wanita idaman lelaki. Berbeza dgn
    wanita yg suka di perlakukan dgn
    lembut, lelaki suka dihargai, dipuji
    dgn tulus ikhlas dan diberi
    kepercayaan.Penghargaan dari wanita
    membuat lelaki berasa bangga.


    5 . MENJAGA PENAMPILAN
    Lelaki menyukai wanita yg pandai
    menjaga penampilan agar sentiasa
    kelihatan cantik, bersih, kemas dan
    menarik. Penampilan yg baik menunjukkan
    wanita tersebut menghargai dirinya


    6 . PANDAI BERBICARA
    Lelaki tertarik dgn wanita yg pandai
    berkomunikasi dan boleh diajak berbual.
    Walau topik perbualan yg disukai lelaki
    berbeza dgn topik kegemaran wanita,
    wanita tersebut dapat mengimbanginya.
    Dia bukan sekadar teman berbual yg
    pasif, tetapi dapat memberi respon dan
    pendapat yg baik, serta mengalihkan
    topik yg agak serius kepada perbualan
    yg lebih menarik.


    7 . PANDAI BERGAUL DAN MENYESUAIKAN DIRI
    Wanita yg pandai bergaul dan
    menyesuaikan diri mempunyai nilai lebih
    dimata lelaki. Wanita tersebut tahu
    menghadapi org yg lebih tua dan cara
    berhadapan dgn orang yg lebih
    muda.Apabila berhadapan dgn suasan yg
    baru,wanita tersebut tidak gentar,
    malah cepat menyesuaikan diri. Dia
    mudah diajak kemana saja dan tidak
    kekok samada di bandar atau di kampung.

    8 . MENGHORMATI DIRI SENDIRI
    Lelaki suka wanita yg menghargai
    dirinya sendiri sebagai seorang wanita,
    bersikap sopan dan mempunyai
    etika.Wanita yg menghormati dirinya
    sendiri mempunyai keyakinan dan tahu
    apa yg baik dan buruk diperlakukan oleh
    seorang lelaki terhadap dirinya.


    9 . SIMPATI DAN PRIHATIN
    Lelaki suka wanita yg murah
    hati,mengambil berat,simpati pada nasib
    yg susah. Sayang pada kanak2 dan tidak
    memilih bulu.Kebaikan yg wajar dan
    spontan mencerminkan hati yng mulia.Ada
    kecantikan dalaman pada dirinya yg
    memancar (keluar dengan indah dan
    mempesona.




    TANDA-TANDA LELAKI JATUH CINTA  

    Bila lelaki benar-benar jatuh cinta dan
    setia pada kekasihnya dengan
    ikhlas,perubahan sikapnya amat
    mengejtkan. Hati lelaki yang dianggap
    keras selama ini, tiba-tiba secara
    semulajadi menjadi selembut kapas
    apabila sudah jatuh cinta dengan
    relanya. Bahkan lelaki yang mabuk cinta
    sanggup berkorban dan buat apa sahaja
    untuk kekasihnya.Sekeras manapun hati
    lelaki ia akan mengalirkan air mata
    apabila hatinya dilukai. untuk melihat
    lelaki menangis amatlah payah.

    Diantara tanda-tanda lelaki yang jatuh
    cinta dengan hebat ialah:



    1. Dia bersungguh-sungguh melakukan
    sesuatu untuk kekasihnya dengan rela
    bukan kerana terpaksa.


    2. Dia sentiasa ingin menghiburkan
    kekasihnya dan berubah menjadi orang
    yang kuat bercakap.


    3. Dia banyak menasihati kekasihnya
    kerana dia amat menyayangi kekasihnya.


    4. Dia berusaha mengongkong kebebasan
    kekasihnya kerana perasaan cemburunya
    yang meluap-luap.


    5. Dia sentiasa takut kehilangan
    kekasihnya.


    6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan
    kekasihnya kerana dia sentiasa berasa
    curiga.


    7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat
    dengan kekasihnya.


    8. Dia mudah merasa cemburu dan
    sensitif apabila kekasihnya tidak
    menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.


    9. Adakalanya dia seperti seorang anak
    kecil yang meminta perhatian kerana dia
    mahu kekasihnya melayannya lebih dari
    orang lain.


    10. Dia menjadi orang yang paling rajin
    dan sanggup membantu kekasihnya
    melakukan apa saja.


    11. Dia pandai merajuk hati kerana
    ingin dipujuk oleh kekasihnya. 


    12. Dia akan mengelabah apabila
    kekasihnya berjauhan daripadanya
    terlalu lama.


    13. Dia sentiasa mempastikan
    keselamatan kekasihnya.


    14. Dia mementingkan kekasihnya
    daripada dirinya sendiri.


    15. Dia kerap bertanya adakah
    kekasihnya mencintainya kerana dia
    merasa kasihnya lebih kuat daripada
    kekasihnya.


    16. Dia tidak akan melayan perempuan
    lain yang tidak ada urusan penting
    dengannya.


    17. Dia cuba meluangkan lebih banyak
    masa dengan kekasihnya walaupun
    terpaksa menunggu kekasihnya dengan
    sabar.


    18. Dia membanggakan kekasihnya di
    depan orang lain.


    19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya,
    ia akan berasa serik dan tidak percaya
    dengan cinta perempuan lain namun dia
    sentiasa mengharap kekasihnya kembali
    kepadanya. 


    20. Apabila timbul orang ketiga, dia
    akan hilang akal dan sanggup berbuat
    apa saja untuk merebut kembali
    kekasihnya.


    21. Dia menganggap kekasihnya sebagai
    orang yang paling dipercayainya dan
    sanggup menyerahkan harta walaupun
    nyawanya sendiri.


    22. Dia tidak akan berlaku curang
    kepada kekasihnya namun jikalau dia
    berbuat demikian itu bererti hatinya
    belum 100 peratus mencintai kekasihnya.


    23. Bukan semua lelaki sanggup
    menitiskan airmata hanya untuk seorang
    perempuan. HARGAILAH MEREKA





    Read more...

    ~Your faith walks on broken glass~

    Haaa...ak...pening pala cuba blajar wat blog nih...

    Harap ramai yg leh kasi idea kat ak...

    Tuk apa2 yg ak patut tambah lagi lam blog nih...

    Layan Kan Lagu Yg Ak Main Letak Jer Nih...

    Tibai Kan~Ahahaha


    Read more...

    ~First Of All~

    Taim cuti-cuti nih rasa bosan lak...nk main online game pun boring gak biler dah layan hari-hari

    So kesimpulan nyer....terhasil laa blog nih...ak create blog nih sambil makan "chicken prosperity burger"

    Thanks To kozumi <  http://kozumiro.blogspot.com/ > kerana banyak membantu ak wat menda alah nih

    ~SekiaN~





    Read more...