INFINITY IMAGING

FOLLOWERS

Wednesday, May 25, 2011

~iluvblog blogwalking community~

 Assalamualikum kawan-kawan semua...skrg nih banyak group bagi blogger Malaysia, so pihak Wootmedia ingin mengambil inisiatif untuk mengumpul group-group ini dalam sebuah blog yang dipanggil iluvblog^walking. So pasni kita leh blogwalking dengan cepat laa....

Bagaimana blogwalking cara mudah dan pantas di iluvblog^blogwalking ? Senang..Ikot step di bawah :

  • Pergi ke www.bw.iluvblog.com
  • Di Home page,anda akan dapati terdapat 7 group seperti Blogger Tercinta Official,Sahabat Blogger,Blogger Pantai Timur dan sebagainya
  • Click salah satu group
  • Anda akan dapati terdapat 500 link blog di setiap group tersebut
  • LEFT CLICK pada link blog tersebut ( right click akan menyebabkan open in new tab )
  • Satu pop-up window akan keluar dan blog tersebut akan loading di pop-up window tersebut
  • Sekurangnya-kurangnya 3 second diperlukan untuk loading blog di pop-up window tersebut bergantung pada internet anda dan juga blog tersebut
  • Gambar di bawah adalah contoh blog yang keluar di pop-up window tersebut

Berikut adalah langkah langkah untuk anda berdaftar untuk menjadi sebahagian dari komuniti blogwalking ini :
  • Buat satu entry/post di blog and bertajuk ” iluvblog blogwalking community”
  • Dalam entry tersebut,nyatakan anda mahu berada di group apa ( contoh sahabat blogger )  - (saya mahu join group Blogger Bawah Tanah)
  • Copy paste penerangan “Bagaimana blogwalking cara mudah dan pantas di iluvblog^blogwalking” dalam entry tersebut supaya orang lain juga faham konsep blogwalking community ( tak letak gambar pon takpe )
  • Letak URL post ini supaya orang lain juga boleh sertai ( klik SINI kalau nk join )
  • Tag 2 orang rakan blogger anda (saya tag Cik Sara Tak Tipu & Cik Sara Eryna )
  • Submit url entry anda menggunakan borang di bawah (borang leh dpt dekat SINI )
So selamat mencuba yer kawan-kawan....daaaa...





    Read more...

    Sunday, May 1, 2011

    ~How To Run Esteem In Window 7~

    Assalamualaikum...lama x update blog....sorry laa bz sikit sejak 2 menjak nih...so tuk entri kali nih...ak nk kongsi sikit pasal software esteem dgn lusas yg selalu diguna kan lam construction...bagi saper2 yg pakai window 7...memang menjadi masalah biler nk install software2 nih....window 7 xleh nk run software nih...so terpaksa laa korang format lak system korang then install window XP kan bab nk pakai software nih...skrg ak nk ajar korg mcm mana nk bagi software2 nih and yg seangkatan dgn nya boleh run lam window 7...cara ak nih korg still menggunakan window 7....tapi korg akan run software2 tuh lam window XP...lebih kurang cam wat window HYBRID laa...korg akan run window XP lam window 7 tapi ngan mengguna kan  satu software yg bernama vmware <VM = Virtual Memory>
    So skrg nih menda yg korg kena ada ialah:
    1.  Software VMWARE...korg leh download kat SINI kat site nih korg kena register dulu...tapi jgn risau free jer pun...ok lepas dh register korg download VMWARE WORKSTATION...xkisah ler version brapa pun...tapi tuk version yg terbaru VMWARE WORKSTATION 7...so download jer yg tuh...tuk vmware workstation nih version trial jer...so kalau korang nk keygen dia...korg leh download kat SINI
    2.  CD Window XP....xkisah laa service pack 1 or 2...
    3.  Installer software esteem, lusas or software lain yg xleh install lam window 7(Just boleh run lam window XP) installer esteem 6.5 dgn crack leh download dekat SINI
     Ok...skrg korg tgk video nih tuk langkah yg seterusnya k....


    video


    p/s: korg leh gak install OS lain lam vmware nih cam Ubuntu or linux...kalau ada apa2 yg x fhm leh tanya ak kat sini or korg send message kat chat box lam blog ak nih k....then sorry bab quality video xbrapa nk clear...tuh jer yg terbaik ak leh upload...haha....


    Read more...