INFINITY IMAGING

FOLLOWERS

Sunday, May 1, 2011

~How To Run Esteem In Window 7~

Assalamualaikum...lama x update blog....sorry laa bz sikit sejak 2 menjak nih...so tuk entri kali nih...ak nk kongsi sikit pasal software esteem dgn lusas yg selalu diguna kan lam construction...bagi saper2 yg pakai window 7...memang menjadi masalah biler nk install software2 nih....window 7 xleh nk run software nih...so terpaksa laa korang format lak system korang then install window XP kan bab nk pakai software nih...skrg ak nk ajar korg mcm mana nk bagi software2 nih and yg seangkatan dgn nya boleh run lam window 7...cara ak nih korg still menggunakan window 7....tapi korg akan run software2 tuh lam window XP...lebih kurang cam wat window HYBRID laa...korg akan run window XP lam window 7 tapi ngan mengguna kan  satu software yg bernama vmware <VM = Virtual Memory>
So skrg nih menda yg korg kena ada ialah:

  1.  Software VMWARE...korg leh download kat SINI kat site nih korg kena register dulu...tapi jgn risau free jer pun...ok lepas dh register korg download VMWARE WORKSTATION...xkisah ler version brapa pun...tapi tuk version yg terbaru VMWARE WORKSTATION 7...so download jer yg tuh...tuk vmware workstation nih version trial jer...so kalau korang nk keygen dia...korg leh download kat SINI
  2.  CD Window XP....xkisah laa service pack 1 or 2...
  3.  Installer software esteem, lusas or software lain yg xleh install lam window 7(Just boleh run lam window XP) installer esteem 6.5 dgn crack leh download dekat SINI
 Ok...skrg korg tgk video nih tuk langkah yg seterusnya k....




p/s: korg leh gak install OS lain lam vmware nih cam Ubuntu or linux...kalau ada apa2 yg x fhm leh tanya ak kat sini or korg send message kat chat box lam blog ak nih k....then sorry bab quality video xbrapa nk clear...tuh jer yg terbaik ak leh upload...haha....

17 comments:

Anonymous said...

thanks...bagus betul...

SARA SYUIB said...

tutorial yg menarik,,leh la wat pasni...thanks ya :)

SARA SYUIB said...

oppsss lupa..dh follow awk :)

Raja Asyman Hideaki said...

ok...thanks sara...

wanie's said...

xphm la...cmne nk buat ni cik abg?????

icez said...

aduh.. xjd pong bro.. dier kater hasp problem.. nk wt cmne yerk? kene gune dongle gk ke?

Anonymous said...

tq so much for the tutorial. sangat sangat helpful =D

Raja Asyman Hideaki said...

salam...saper2 yg x faham pasal install esteem tuh leh la leave email kat sini...or add FB ak "Raja Asyman" then tanya direct sana lg sng nk explain

Anonymous said...

x jd pn...bleh emel ke inst ke espeyy83@yahoo.com

kiki said...

u r my saviour..thnxx alot.. ;)

Anonymous said...

salam...

de installer esteem yg terbaru x??? 6.6 ke...dapat tau de yg dh boleh install direct ke window vista or 7..

arash8468@yahoo.com

TQ

Anonymous said...

link nak download esteem dengan crack please..

DaYaH JeLitA said...

salam..camner nak install esteem? leh tlg x? kasi link ke ape? pliss.. sy mmg buta it sikit..huhu thanks..

Anonymous said...

salam, video ni bole email kat saya ke>

Anonymous said...

Salam, link2 yang kat atas semua x bole. send tolong send semua link2 tersebut

Izwan Hamzah said...

esteem 7 tak ade ker.... klu ade bleh share lah...

Mohd Zainudin Mansor said...

Assalamu'alaikum....sekiranya yg ada link download esteem 7 skali dgn crack tolong share ye...betul2 memerlukan. TQ
Email : mzainudinm@gmail.com